Vieraskynä: MUISTIHÄIRIÖISEN MIEHEN MUIJAN MUISTIINPANOJA

Muista poistaa herätys kännykästä. Muista että loma alkoi ja olemme lähdössä reissuun.

Muista dosetti, lääkelaastarit ja tarvittavat. Muista ummetusjauho ja -litku ja -kuulat, varalta peräruiskeetkin.

Muista muistuttaa, että mies muistaa pakata kuulokkeet ja varsinkin laturit. Jos akut sippaa, ei kalenterimuistutukset toimi ja jotain oleellista unohtuu.

Muista lukita ovi. Muista ottaa avain pois oven lukkopesästä.

Muista mistä olet lähtenyt ja minne palaat.

Niin ja tietysti kamera! Kamera, ehdottomasti pitää muistaa! Muuten mies ei muista missä ollaan oltu ja tehty, keitä nähty. Kuvat ovat kiva muisto. Joskus ainoa muisto mitä hänelle matkastamme jää.

Miehellä on valokuvia muutama kymmenen tuhatta, videoita lähes yhtä paljon. Usein hän muistelee niitä katsellen. Joskus harmittelemme, ettei kuviin tallennu tuoksut. Hajut ohittavat aivokuoren ja osuvat jonnekin syvemmälle. Joskus jokin ohikiitävä tuttu tuoksu voi laukaista hurjan muistojen virran.

Ehkä nytkin olisi kannattanut jättää kamera pois.

Olisimme ammentaneet merivettä pulloon, noukkineet Husulan alpakan papanan hellästi tulitikkurasiaan, leikanneet palan ummehtuneelta tuoksuvan, kotkalaisen merenrantahotellin lakanoista. Nostaisiko se muistot tehokkaammin pintaan kotisohvalla.

Vinttitilaa ei ehkä riitä loputtomiin, mutta jos ottaisi vain ihan pieniä hajupaloja.

Minun päätäni särkee neljättä päivää. Unohdin ottaa matkaan oman tyynyni. Suomalaisilla tattariakanoilla täytetty tyyny, jonka kankaassa on kuva Tonttulan perheestä. Elsa Beskowin Tonttulan lapset, lempisatuni, jonka kuulemma kolmivuotiaana osasin ulkoa.

Muistiongelmat tulivat elämääni myöhemmin.

– kirjoittanut Ansku, joka on naimisissa elämänsä suuren rakkauden ja sielunkumppaninsa Kvakun kanssa, ja toimii myös tämän omaishoitajana, kun muistaa. Olemme olleet yhdessä vuodesta 1082, muistaaksemme.

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: