Muistihäiriöisen miehen muijan muistiinpanoja (Osa II tai jotain)

Tässä ja nyt, nykyajan mantra, jota kaikki gurut hokevat. Meillä ei ole muuta kuin tämä hetki, he sanovat vakaalla, vuosituhansien viisaudesta kumpuavalla äänellään. Suurin osa ihmisistä elää menneisyydessä tai tulevaisuudessa, kun ainoa mikä merkitsee on tämä hetki, sillä muuta meillä ei ole.

Se on totta.
 
Mutta tervetuloa aamukahville kanssamme. Kerro kipeimmät muistosi. Mieheni voi kuunnella sinua. Mutta kun aamukahvi on juotu ja aikaa kulunut muutamia nyt-hetkiä, niin palataanpa aamuisiin keskusteluihin. Ai niin, anteeksi. Hän ei muista mitä olet puhunut. Hän ei muista, että olit kanssamme aamukahvilla. Hän ei välttämättä edes muista kuka olet, vaikka olisitkin tuttu.  Anteeksi, älä pahastu. Kyllä sinä olet olemassa vaikka hän ei muistakaan, että sinä olet. Sitä paitsi kipeät muistosihan juuri lakkasivat olemasta. Eikö sinun pitäisi olla onnellinen? Miksi itse et voi unohtaa niitä?
 
Jos istuisit riittävän monta aamua, voisi muistijälki olla vahvempi. Sinusta tulisi rutiinia. Se on helpompi muistaa, kun se toistuu aina ja ikuisesti. Mutta senkin saattaa unohtaa joinain sattumanvaraisina päivinä.

Tottakai on kirkkaita hetkiä. Niitä jotka piirtyvät satunnaisista syistä syvemmälle muistin syövereihin. Tottakai sinä olet olemassa, vaikka hän ei muistaisi sinua. Eikä sitä muutenkaan kannata nyt sen varaan laskea, että joku muistaa sinut. Liian heiveröistä.
 
Helpottavinta tässä on, että minäkin olen alkanut unohtaa asioita, kokonaisia vyyhtejä tapahtumia. Unohdun monta kertaa myös ajatuksiini enkä oikein osaa sieltä pois. Mieleni on alkanut metsittymään. Nojaan tukevaa haavan runkoa vasten ja kuuntelen kuinka lehdet liplattavat tuulessa. Melkein kuin yläpuolellani olisi meri ja minä sen pohjassa. Vedän syvään henkeä, mutta en huku.

En minä valita. Kuulostaako tämä siltä? En tosiaankaan valita. Haluan vain, että joku lukee tämän. Ja ymmärtää, että gurut puhuvat mitä puhuvat. Ja että jonain kauniina päivänä sairaus, bakteeri, virus, geenivirhe, kompastuminen omiin jalkoihin ja läts voi tehdä sen mitä toiset tavoittelevat vuosikymmenten ajan. Valaisee sinut elämään tässä ja nyt.

Kirjoittanut Ansku, joka just nyt elelee jossain päin universumia elämänsä suuren rakkauden ja sielunkumppaninsa Kvakun kanssa. Ja joka usein ihan urakalla märehtii menneen talven murheita ja haaveilee tulevista ja harjoittaa kundaliinijoogaa nivelrikkoiset polvet onnesta paukkuen.

Ansku on ihan Namaste

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: