Mindfulness ei tarkoita mietiskelyä eikä Mietiskely ole mietiskelyä

Olen meditoinut, eli paremmalla suomenkielellä sanottuna mietiskellyt yli 40 vuotta. Viime vuonna aloin viimein saada vähän ymmärrystä tähän hommaan. Annas kun kerron!


Mindfulness on ollut kovasti muodissa jo muutaman vuoden. Aluksi olin asiasta tosi innoissani. Vihdoinkin kaverit ymmärtää miksi istuskelen hissukseen vuodesta toiseen (toi meni jotenkin väärin, tai en siis istu vuosia, en ole tiibettilainen munkki, edes edellisestä elämästä)! Nyt ei rakas äitini ehkä pidä mua enää vinksahtaneena! Voi ihmispolon lapsellisuutta ja hyväuskoisuutta!


Joo, moni luki MeNaisista, miten TosiTV-tutut löysivät Merkityksen elämäänsä jollain HotYogaTelttaretkiretriitillä. Joku ehkä jopa kävi viikolopun kurssin Valamossa. Eikä valaistunut. Jotkut saattoivat jatkaa hetken aikaa. Ensin innokkaina raivasivat iltaansa tunnin vain itsellensä, sytyttivät kynttilän, ehkä suitsukkeen (Siitä tuli kyllä sanomista…). Sitten perjantaina ei ehtinytkään, kun telkkarista tuli se leffa. Ja eihän viikonloppuna tarvitse meditoida, kun on ihan rento jo muutenkin. Siis niinku viikonloppu, tajuutko? Jossain vaiheessa joogamatto siirtyi makkarin nurkasta autotalliin, suitsukkeet joku ilmeisesti heitti pois ja muutenkin unohtui pitikö sisään hegittää suun kautta, ulos nenän vai toisinpäin.


Olen vilpittömän iloinen, että monet uskaltautuivat kokeilemaan. Ja on mukava, että sinällään idioottimainen sana mindfulness vakiintui kieleen. On edes käsite jolla voidaan ymmärtää (väärin) mitä Mietiskely on. Nyt pitää enää tarkentaa mitä se oikeasti on. Iso askel on otettu, heavy lifting on tehty! 


Mindfulnessin Heavy Lifting – Retriitti! BonusExtra tunnilla handlaa Twiittaaminen KUIN TRUMP!”OnLine-Retriitin vetää NLP-Couch/Agronomi P. Rimilä


No niin, nyt kun olen pilkannut kaikkia, olette tietenkin valmiita kuulemaan TOTUUDEN!? Ei minulla tietenkään ole mitään totuutta. Olen tavallinen kuolevainen niinkuin sinäkin. Ainoa ero meissä ehkä on se, että olen epäonnistunut useammin kuin monet. Monilla tavoilla ja monista syistä. Voin kertoa mitä ei kannata yrittää. Ja mikä polku ainakin johtaa metsään eikä sieltä ulos.

  1. ” Tämä olisi pitänyt aloittaa 2v/10v/20v vuotta sitten!” Kiinalainen sananlasku kertoo, että paras päivä istuttaa puu on 20 vuotta sitten. Toiseksi paras päivä on tänään. Meditaatio on armollinen laji. B-junnu mietiskelijöistä ei tule ammattilaisia isona. Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa.
  2. ”Anna ajatusten tulla mieleesi, sitten ne lipuvat pilven lailla pois” Eivät muuten perkele lipu! Ajatusten…ajattelu ei auta yhtään. Lipuilu alkaa vasta kun kykenet tiedostamaan ja todella ymmärtämään sielusi perustuksia nakertavat mätäpaiseet. Niiden puhkaisu vaatii aikaa, rehellisyyttä ja armoa. Salamankirkkaasti valaistuneista lauletaan legendoja. Meistä kummastakaan ei.
  3. ”Meditoin sitten kun on vähän parempi olo/lomalla/kun projekti on valmis”. Tuskin. Katso kohta 1. Meditointi auttaa aina! Vaikket tekisi oikeasti muuta kuin pitäisit suusi ja silmäsi kiinni 20 minuuttia!
  4. ”Mun täytyy vielä kokeilla tota Luolasukellus-meditaatiota, se oikeesti kuulostaa mun jutulta!” Väärin! Tekniikoissa 90% on yhteistä eikä sillä 10% ole mitään merkitystä. Asia on vähän samainen kuin terapioissa; tyylisuunnalla ei ole kauheasti väliä. Tulosta saadaan kun joku kuulee asiakkaan murheita ja hän itse on motivoitunut niitä setvimään.
  5. ”Kokeilen tätä meditaatiojuttua pari päivää/viikkoa/kuukautta, jatkan jos näkyy tuloksia!” Etkä jatka. Kun aloitat meditaation, ainoa tavoite minkä voit ja saat asettaa on seuraava: ”Tänään meditoin”. Ota sama tavoite huomenna. Ja jos kaikki menee hyvin, pystyt täyttämään tavoitteesi! Se on joka päivä haastavaa ja saat olla ylpeä saavutuksesta. Ajattele; Voit tuntea onnistumisen riemua usein! Varmasti tiedät miten harvinaista herkkua se on.

Meditaatio on vähän kuin mailiboxin hoitoa. Kun ensimmäisen kerran kurkkaat lapsena avaamaasi meiliosoitteeseen, sinne on kertynyt 54 873 lukematonta mailia. Siinä vierähtää eräskin hetki, ennen kuin pääset käsiksi kurantteihin asioihin. Ja jonain kauniina päivänä huomaat, että lukemattomien meilien määrä = 0. Silloin alkaa ajatukset ehkä lipumaan. Ehkä.


Ehkä huomaamatta olet pikkuhiljaa myös muuttunut. maltillisemmaksi. Kiltemmäksi ja ymmärtäväisemmäksi läheisiäsi kohtaan. Tai jotain muuta. Juuri tämä on suurin syy, miksi tavoitteiden asettaminen meditaatiossa on pöljää. Et kykene ennustamaan muutoksia mitä sinussa tapahtuu meditoinnin johdosta. Eikä meditointi ole koko maailma, sinun täytyy elää myös! Sekin vie sinua johonkin suuuntaan. Et voi asettaa tavoitetta, koska et voi tietää luontaista kasvupolkuasi. (Ks TYRI aiemmasta kirjoituksestani)


Jätin lopuksi oliivin Martiinilasiin. Nimittäin: näin vielä yli 40 vuoden meditaation jälkeenkin joudun, tai saan joka päivä päättää asettaa yhdeksi tavoitteeksi meditoida tänään. Ja joka päivä siitä on hyötyä ja iloa! 


Tämmöisiä tänään mietiskelin 🙂

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

3 vastausta artikkeliin “Mindfulness ei tarkoita mietiskelyä eikä Mietiskely ole mietiskelyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: