”Minkä taakseen jättää sen edestään löytää”

Suomen kielessä on paljon hyviä sananlaskuja mutta englanninkieliset sananlaskut ovat luonnollisesti levinneet kaikkein laajimmin. Englantilaisia sananlaskuja on myös vääristelty eniten. Kun asiaa alkaa todella tarkastelemaan, voisi melkein epäillä että kyse on ollut tarkoitushakuisesta arvojen ja asenteiden muokkauksesta. Nähtävissä on jopa selkeä suunta.

Katsotaanpa muutamia esimerkkejä:
Vanha sananlasku kertoo uteliaan kissan koleasta kohtalosta.  Mutta mistähän oli kyse alkuperäisessä sananlaskussa?

Curiosity killed the cat, But satisfaction brought it back”.

Perinteisessä muodossa sananlasku pysähtyy kohtaan, jossa todetaan uteliaisuuden olevan pahasta. Mutta alkuperäinen lause kertoo täysin päinvastaista; uteliaisuuden tyydyttäminen voi jopa palauttaa katin kalman kourasta.

Toinen eläinkunnan faabeli kertoo linnusta ja madosta. Siinä aikainen lintu madon nappaa. Kun jälleen tarkastellaan alkuperäiskielen alkuperäistä versiota, asia kääntyy päälaelleen. Siinä madon kohtalo on pääosassa eli ”Early bird catches the worm,  but the early worm gets eaten”

”Aikainen lintu madon nappaa,  mutta aikainen mato tulee syötyksi”.

Kummallista.

Mutta otetaan vielä kolmas, niin kuva paljastuu kokonaisuudessaan.

”Great minds think alike, but fools seldom differ”. Lyhennetyssä muodossa rauhoitellaan sopulilauman jäsentä uskotellen hänen olevan suorastaan nero!

Kun katsellaan tämän hetken asenneilmapiiriä sananlaskujen valossa, muodostuu kuva yhteiskunnasta, jossa ei kannata olla edelläkävijä, ei kannata olla utelias eikä missään tapauksessa sovi ajatella muulla tavoin kuin toiset. Eli ihmisiä ohjataan kuuliaiseen orjamentaliteettiin. Poissa ovat uljaat tutkimusretkeilijät ja vuorten valloittajat. Tilalle on saatu vakuutusmatematiikkaa loistavasti ymmärtävä nyhverö.

Tämän salakavalan juonen takana on todennäisesti Deep Staten satanististen pedofiilien alajaosto, joka valmistelee ihmiskuntaa ensi tammikuussa tapahtuvaan Alienien maahanlaskuoperaatioon. 

Ihmiskunnan ajattelevat ja taistelevat uroot on eristetty toisistaan Covid-karanteeniin, jotta tehokasta vastarintaa ei saada muodostettua.

MEIDÄN ON PAKKO TAISTELLA MASKEJA VASTAAN!! EI ALISTUTA PLANDEMIKKIIN!! jOS RAKASTAT ET ROKOTA!! GIVE ME LIBERTY OR GIVE ME DEATH!!

No niin, kuulostiko tämä uskottavalta? Oletko valmis taisteluun? Todellisuudessa tässä tarinassa halusin osoittaa miten helppoa on luoda tyhjästä varsin uskottava salaliitto tyyliä QAnon.

Todellisuudessa vain yksi sananlaskuista, ”Curiosity killed the cat”, on ajansaatossa pätkäisty lyhyemmäksi.  Aikaisen madon syöminen taasen syntyi meemiksi vasta 2010-luvulla. Ja Great minds -rallatus on alunperinkin ollut humoristinen sanonta, ei elämän ohjenuora. Mutta sopivasti yhdisteltynä siitä saadaan pseudolooginen kokonaisuus todellisesta uhkakuvasta.

Ja tämä on todellinen eksistentiaalinen uhka. Tällä hetkellä Ihmiskunta saa kuituoptiikan täydeltä todelta vaikuttavia väitteitä ja uutisia. Valitettavasti aivot ei pysy mukana vauhdissa. Ei tunnu olevan aikaa miettiä ja kyseenalaistaa. 

Ai niin mikä viisaus piilee sanonnassa ”Minkä taakseen jättää sen edestään löytää?”? No sehän on tietysti vyö!!

Näihin Doomsday-tunnelmiin päätän lähetyksen. Rakas ystävä! Muista tarkistaa alkuperäiset lähdeviitteet, Jos uutinen kuulostaa oudolta, mieti mikä taho hyötyy. Follow the money. Muista, että päätelmäketju on yhtä vakuuttava kuin sen heikoin lenkki. Muista, ettet pysty erottamaan todellista videokuvaa synteettisestä. Valokuvasta puhumattakaan. Pyri aina tarkastamaan kansainväliset tärkeät uutiset myös paikallislähteistä, vaikka niilläkin on omat syynsä valehdella.

Mutta ettei maailma tunnu liian mustalta, kannattaa muistaa Amerikkalaisen näyttelijän, Ronald Reaganin seniili lausahdus Neuvostoliitosta:

”Trust, but verify”

PS. Jos kuitenkin tammikuussa näyttää siltä, että vihainen lauma Alieneita Tralfamadorista väijyy kuun takana, muistakaa tämä: CIA:lla on teknologia (koodinimi Blue Beam) jolla voidaan luoda uskottavia hologrammeja taivaalle. Samainen taho on ehdottanut (väitetysti) ns. False Flag -operaatiota, jossa alien-uhkalla perustellaan rankkoja poikkeustoimia, asevarustelun kiihdyttämistä jne. ”USA will rule in all domains, including Space” kuten oranssi juustonaksu sanoi…

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: