Ihmiskunnan tila ja rahapolitiikan vaikutus Taatan peltoon

Suurin osa ihmiskunnasta on onnetonta. Ehkei varsinaisesti surullisia, mutta vähintään tyytymättömiä. Jostain syystä tämän asiantilan korjaamiseksi yleensä yritetään haalia mahdollisimman monta vihreää paperilappua. Vaikka niitä painetaan jatkuvasti lisää, ei suurimmalle osalle riitä edes tarpeeksi, saatikka muuttamaan surkeuden tilaa.

Se on tietysti perin outo selviämisstrategia. Varsinkin nykyään, kun ei edes saa niitä lappuja, vaan pelkkiä numeroita. Numero edustaa kuviteltua lappujen määrää, laput taas edustavat omistavasi materian määrää. 

Materiaa saa käyttöönsä yleensä tekemällä kuukauden töitä, jonka jälkeen sinulle korvataan luovuttamasi aika, jonka olet ollut poissa omilta pelloiltasi. Paitsi ettei sinulla ole peltoa, koska isoisoisoisoisäsi myi sen. 

Tämä taata vielä omisti pellon, jonka sadosta hän ruokki koko sukunsa ja jäi vielä jäljelle siemenviljat. Eli hän omisti eräänlaisen materian tuottamisen ikiliikkujan, hän piti huolta pellosta, pelto piti huolen koko suvusta. Esi-isälläsi oli kuitenkin haave, hän ei koko ikäänsä aikonut tarpoa hevosenpaskassa isänsä tavoin. Hän myi pellon ja sai siitä niin monta paperilappua, että niillä syötti koko sukunsa. Ja osti vielä kivitalon, hyvien yhteyksien päästä, tietenkin.

Mutta taatalla oli kaksi poikaa. Kun hänet pantiin turvallisesti maan poveen, niin pojat möivät kivitalon, ostivat kaksi mökkiä ja ryyppäsivät vuoden. Mutta sitten oli pakko mennä töihin, eikä rehellisessä työssä ole mitään häpeämistä. 

Suku oli kuitenkin muuttunut samalla maanomistajista palkkatyöläisiksi. Eikä vain pojat, vaan koko suvun oli pakko tehdä töitä ruokansa eteen. Kyllähän silläkin kartutti omaisuutta, mökki kun oli oma. 

Lapsia kuitenkin siunaantui, eikä mökki monistunut. Koska kukin tarvitsi oman mökkinsä, ei lasten auttanut muu kuin myydä lupaus tehdä 20 vuotta töitä ja antaa mökistä korvaukseksi puolet palkastaan. Kun toinen puoli palkasta meni perheen ruokkimiseen, ei materiaa enää kertynytkään. Nyt oli koko viiden sukupolven aikana kasattu omaisuus käytetty, vaikka ryypätty ei kuin vuosi. 

Miten siinä näin kävi, vaikka kaikki olivat tehneet omalta kantiltaan järkeviä ja välttämättömiä liikkeitä. Ja minne se mammona katosi?? Eihän se tietysti mihinkään kadonnut. Se vaan muuttui pääomasta kulutushyödykkeiksi samalla kun velka pääomitettiin. 

Taatan aikana siis pääoma, pelto, tuotti positiivista arvoa, jyviä. Mutta lapsien pääoma, velka, tuottaa jatkuvasti negatiivista arvoa. Koska negatiivista arvoa ei voi nähdä, sille on yhteisellä sopimuksella määritetty yksikkö, ”dollari”. 

Dollari on väännös sanasta ’dale’, Taaleri, joka tulee sanasta ’Joachimstaler’. Tämä tarkoitti Bohemian, nyk Tsekin kaungissa Jáchymov lyötyä hopeakolikkoa. Ja tietysti raha välineenä on luotu edustamaan myös positiivista arvoa. Koska jyväsäkkejä on perkeleellistä kantaa takataskussa ja silti näyttää coolilta.

Siirrytään nykyisyyteen. Tämän vuoden aikana on jo painettu noin 30% kaikista ikinä liikkeelle lasketuista dollareista. Mieti tätä hetken! 

Viimeisen viiden kuukauden aikana on tyhjästä luotu noin ⅓ maailman käytetyimmästä valuutasta. Vuoden 2020 aikana luotiin tyhjästä jo 21%.

Nyt tullaan painamaan vielä  $1,900,000,000,000 lisää. 

Kuinka kauan kestää, että dollari menettää täysin arvonsa? 

En minä tiedä. Mutta USA on nähtävästi päättänyt ottaa selvää.

Ja sitten itse asiaan: mitä tämä kaikki tarkoittaa meille? Railakkaasti asioita yksinkertaistaen, mitä enemmän tiettyä asiaa on olemassa, sitä vähäarvoisempaa se on. Sora on halvempaa kuin timantit. Mutta jos huomattaisiin soran olevan vain likaisia timantteja, eivät timantit olisi minkään arvoisia.

Itse asiassa timantteja on ihan älyttömästi maaperässä, mutta ne ovat keskittyneet tietyille alueille. Arvo on luotu rajoittamalla jo alunperin louhittujen timanttien määrää, markkinoita, leikkausta ja myyntiä. Käytännössä Cecil Rhodesin perustama De Beers on luonut ja ylläpitää koko rakennetta tänäkin päivänä.

Kun nyt on tyhjästä polkaistu järjetön määrä dollareita, paine rankkaan arvonlaskuun on kova. Dollari on koko ihmiskunnan rakenteellinen vaihdon väline. Mitä sen arvonlasku merkitsisi koko kansainväliselle rahajärjestelmälle? En minä tiedä.

Pitäisikö dollari kiiruusti korvata jollain muulla rakenteella? Mielestäni ehdottomasti. 

Koska koko keskuspankkijärjestelmä on keinotekoinen, luotu kuvitteellisen arvonmäärityksen päälle. Joka edelleen perustuu yhteiseen sopimukseen. Yhdysvaltain hallituksen yksipuolisella päätöksellä ei pitäisi olla mahdollista polttaa isoisoisoisäsi peltoa!

Mutta mistä minä humanistina ymmärtäisin mitään näistä asioista. Tämäkin juttu lähti ihan lapasesta. Piti vain kirjoittaa itselle muistilappu: seuraa dollarin/FEDin toimia.

Pitikin taas pää edellä sukeltaa tähän rotankoloon. Meen veistelemään delfiiniä, moikka!🐬✌🏼

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

One thought on “Ihmiskunnan tila ja rahapolitiikan vaikutus Taatan peltoon

  1. Hyvin on selkeä ja yritetään vierestä seurata mitä tapahtuu , onneksi on kehossa vararavintoa ja talvi ei uhkaa ainakaan täällä etelässä T Jouni

    Lähetetty iPhonesta

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: