Afantasia ja muistihäiriö

Kuulin ensimmäisen kerran viime vuonna häiriöstä, anteeksi, ominaisuudesta nimeltä afantasia. Afantasinen henkilö ei pysty muodostamaan visuaalisia mielikuvia. Asia pystytään toteamaan myös neuraalisesti; kun koehenkilöä pyydetään ajattelemaan esim omenaa, normin okkipitaalialue, eli primääri ja assosiatiivinen näköaivoalue aktivoituvat. Divergentillä, eli poikkeukkeusyksilöllä ei.

En yhtään yllättynyt kun totesin itsekin nauttivani tästä featuresta. En ole koskaan osannut piirtää. Se taito ei vaadi sinällään mielikuvaa, mutta luulisin sen helpottavan. En siis tiedä ilmaantuiko afantasia aivotuhoni yhteydessä vai oliko minulla se tietämättäni koko ikäni. Luulen sen olevan tuore ominaisuus, perustuen muutamaan huomioon.

Meditointi on ollut olennainen osa elämääni 15-vuotiaasta saakka. Muistan hyvin miten kamppailin Zasenin ja TM™:n kanssa. Mieleen puski herkeämättä nuorelle miehelle mieluisia kuvia ja videonpätkiä. Oommmmmm……perkele!

Kun jatkoin meditaatiota aivokuumeen hellittäessä, pystyin pudottautumaan täyteen tyhjyyteen, vaikka kivut oli niin kovat, että käytin puristussidettä pään ympärille nostamaan kivun yli maksimirajojen ja paradoksiselle kivuttomuusalueelle. (Tuli todistettua, ettei se teoria ole totta. Kipu jatkuu äärettömyyteen, ylärajaa ei ole).

Meditoin edelleen joka päivä. Se on ainoa lepohetki kivusta. Mittaan välillä EEG:täni, meditaatio alkaa jo theta-tasolta, minne yleensä pyritään ja harvoin päästään. Kun suljen silmäni, tulee vastaan musta, tyhjääkin syvempi.

Toinen alue missä huomaan mielikuvien puutteen auttavan, on hetkessä eläminen. En näe muistoja, enkä tulevaisuudenkuvia. Elän positiivisessa mielessä nyt-hetkeä.

Kaikkein raflaavimman havainnon afantasiasta koin pikkusiskoni kuollessa muutama viikko sitten. Ensin meni päiviä, ennen kuin koko asia upposi päähäni. Järkytyin joka kerta kun kuulin asiasta, kuin se olisi ensimmäinen kerta. Nyt olen päässyt siihen pisteeseen, että tiedän siskoni olevan poissa. Mutta kun eteeni tulee siskon kuva, purskahdan joka kerta kontrolloimattomaan itkuun.

Joka kerta.

Tietoa Afantasiasta:

https://www.webmd.com/brain/what-is-aphantasia

https://aphantasia.com/what-is-aphantasia/

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: