Anna armoa aivolle!

Tein tässä muutama päivä sitten videon. Tai oikeastaan nyt meinasin aloittaa ihan väärästä päästä.

Aloitan uudestaan:

Muutama päivä sitten meditoin kuten aina, samalla kuulokkeista valui korviini Monroe-instituutin tekemää Hemi-sync äänimattoa. Tästä lähtisi taas ihan toinen tangetti, missä kertoisin yhteistyöstä Leonard Buchananin ja Russel Targin kanssa. Se tarina ei ole oleellinen tälle kirjoitukselle, joten voitte Googlata sen. Mutta älkää käyttäkö Googlea. Googlen perustaja Larry Page kirjoitti alkuperäiseen business-planiin firman ydintoiminnan täten: Kerätä ihmisiltä maksimaalinen määrä indeksoitavaa dataa, jolla voidaan ennustaa ihmisen tai ihmisjoukon käyttäytymistä ja myydä tämä tieto edelleen kauppaketjuille ja valtion organisaatioille. ”Do no evil” tuli vasta PR-toimistolta, se mitä Google todellisuudessa tekee on mielestäni todella EVIL.

Joten käyttäkää hakukoneena vaikka Ecosiaa. Mutta tämäkään ei ole se mistä haluan puhua tänään, vaikka olisikin hauskaa kertoa miksi Facebook ja Google ovat maailman arvokkaimpia yrityksiä, vaikka niiden palvelut ovat ilmaisia. Vinkki: Jos palvelu on sinulle ilmainen, silloin sinä olet myytävä tuote.

Työnnetään se juttu pitkällä tikulla ensi kuukauteen ja jatketaan matkaa. Siis äänimattoa korviin, meditoitaatio. Tultuani takaisin tähän todellisuuteen, päätin tehdä itse vastaavaa äänimaalailua ja teinkin. Samaan syssyyn tuumailin, jotta viime kesänä kuvaamiani time-lapse videoita pilvistä voisi käyttää hyvin visuaalisena elementtinä.

Video yksin oli 2.1 GB, lossless äänitiedosto oli 250 MB ja yhdistelmä YouTube-tasoisena noin 180 MB. Osaatteko yhtään hahmottaa, miten järjetön määrä dataa tuo on yhteensä? Se on nimittäin paljon. Paljon paljon. Vuonna 2021 ihmiskunta tuotti 12 minuutin aikana yhtä paljon dataa kuin tuotimme koko vuonna 2000.

Tuollaisen datamäärän tuottaminen, jakaminen ja kuluttaminen vaatii paaaaljon sähköenergiaa. Ja kuten tiedämme, sähkö ei kasva puissa, päinvastoin, sähkön tuottaminen tuhoaa puita. Mutta sekään ei ole asia joka minua askarruttaa. Tai, no nyt kyllä askarruttaa, kun tulin ajatelleeksi sitä. Ehkä sinunkin pitäisi? Muttä älä pelästy, tämä ei ole vihersaarna, olen sinun puolellasi. Mietin nimittäin kaikkea sitä kuormitusta, jolle altistamme aivomme joka ikinen hereillä olo hetkemme.

Kaivelin tilastoja (lisää virrankulutusta, hemmetti…), joka päivä julkaistaan 500 miljoonaa twiittiä, lähetetään 294 miljardia sähköpostia, taiteillaan 95 miljoonaa instagram postausta ja tuotetaan 82 vuotta YouTube-videoita. Tämä tieto on vuodelta 2020, joten tänä vuonna luvut voi varmaan tuplata. Tai odotas, sähköpostit tuskin nousevat yhtä jyrkästi, koska….arrggh! Pysy asiassa!

Alan vahvasti epäillä, että elämme simulaatiossa, jossa testataan miten paljon aivot kestävät ennen kuin poksahtavat.

Poks.

Perinteiset mediat puskevat ulos otsikoita, jotka olisivat saaneet ilapäivälehdet punastelemaan vielä 10 vuotta sitten, koska mainostajat ovat kaikonneet lukijoiden myötä. Entiset koulukaverisi kertovat uudesta urastaan kokemusasiantuntijana ja life-coachina. Ja tuottavat eroottista fanfictiota Gozillasta ja Anne Frankista. Joka puolelta sinua painostetaan pukeutumaan paremmin, lukemaan enemmän, olemaan läsnä, kokeilemaan bodysurfingia, kirveenheittoa ja pakohuoneita. Painostetaan pysymään kunnossa ja terveinä. 

Kaikki tämä ja paljon muuta kilpailee sinun huomiostasi jatkuvasti ja yhä vain kovemmalla äänellä.

Päivän jälkeen olo on kuin kärpäsellä, joka lentää jatkuvasti pää edellä ikkunalasiin. Uudestaan ja uudestaan, koska ei ihan hahmota ikkunan toimintaperiaatetta. Uudestaan ja uudestaan, kunnes on kuluttanut kaikki voimansa pääsemättä yhtään mihinkään. Tiedät, että jossain on rako, josta pääsisi pakoon tuota päällekäyvää tulvaa, mutta ei ole aikaa pysähtyä miettimään ja etsimään sitä.

Kuin koitat päivästä toiseen räpistellä vastavirtaan läpi uuden iPhonen, toimistopolitiikan, järkyttävien maailman uutisten, kummin kaiman veljenvaimon hääjärjestelyjen ja Pilateksen, kuolet lopulta ilman aavistustakaan siitä kuka todellisuudessa olet ja mitä kaikkea voisit olla.

Aivo ei ole vaarallinen, mutta on hyvin vaarallista, jos et opi tuntemaan omaasi. Muista elimistä puhumattakaan.

Joten haluan antaa aivollesi 4.02 minuuttia lepoa. Laita kuulokkeet korville, sulje pois muu maailma ja katso tämä video. Katso se vaikka varmuuden vuoksi pari kertaa!

Rauhoittavaa aivolepoa

Ole hyvä! 

Ja muista olla kiltti aivollesi. Et saa uutta, jos tärvelet nykyisen.

Julkaissut JC

Sovereign Quantum Entity, Chief Astronomer and Doctor of Divinity. Looking for intelligent life in Terra. So far little to report.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: