Suositeltu

Kotimaan terrorismi

Kirjoitin tänä aamuna seuraavia pätkiä:

”Aseellisia mielenosoituksia odotetaan kaikkiin osavaltioihin”, lukee uutisissa. Onko se samalainen toiminto kuin ”Osallistun aseelliseen lainaneuvotteluun pankissa”? Tai ”Suoritan aseellisen anestesian AK-47’llä”?

Onko tuon tarkoitus olla hauskaa? Oliko se hauskaa? Jäin miettimään asiaa. ”Ettekö näe mitä Amerikassa tapahtuu!” Olen kolme vuotta huutanut pää punaisena. Venäläistä syntyperää oleva kirjailija Masha Gessen on tehnyt samaa osaavammin, hän sentään kirjoitti useampia teoksia Putinista. Tietää aiheen hyvin. Mashan mielestä diktatuuri voitti jo.

Vieläkin lehdistö jarruttelee, eihän Trump ole sentään Hitler, ei Amerikka ole diktatuuri eikä sielä ole valtion sanktioimaa terroria. Jos oikein pontevasti sitä toistaa, niin ehkä se muuttuu todeksi. Manifestoituu, kuten Vesimiehen aikaan 5D-maailmassa pitää sanoa.

Saksalaiset nauraa räkättivät Hitlerille ensimmäisen ”baariputch-vallankumouksen” jälkeen. Hitler oli hassu pieni ukkeli, valehteli koko ajan, luuli olevansa maailman napa. Ei koulutettu ja sivistynyt saksalainen lähde noiden hullujen matkaan! Eikä ainakaan armeija! Saksa on sentään maailman vanhimpia sivistysvaltioita!

Ja siitä vaihtoaskelin Fürerin perässä Suur-Saksaa rakentamaan!

En jaksa enää pyytää anteeksi. En usko olevani katastrofisti. Amerikassa on jo käynnissä vallankumous. Poliisilaitos on koulutettu ja aseistettu urbaaniin sodankäyntiin ja on uskollinen Trumpille. Trump vaihtoi Pentagonin kolme ylintä kerrosta omiin miehiinsä ennen Joulua. Samoin Homeland Securityn, CIAn, FBIn ja NSAn. Lehdistö ihmettelee, että mitä kummaa 5-uloitteista shakkia Donald pelaa? Sillähän loppuu pestikin ihan kohta! Sen pitää kohta lähteä Floridan aurinkoon, sehän lukee säännöissä!! Ihan kohta! Enää tarvitsee odottaa kymmenen päivää ja kaikki on hyvin!

Republikaanista kansanosaa on kehoitettu ostamaan aseita ja panoksia, ja kyllä ne on ostaneetkin!! Vähemmistöt ja demarit ei. Hulluahan se olisi.

Samaan aikaan kun Pelosi PYYTÄÄ epäpätevän diktaattori-presidentin vaihtamista seniiliin sylikoiraan, hänen toimistonsa eteen rakennettiin hirsipuu. Oikea hirsipuu. Jos Pelosi olisi löytynyt, hänet olisi hirtetty suorassa lähetyksessä. Senaatoreja metsästettiin nippusiteet vyöllä valmiiksi viritettynä. Nii ku telkkarissa! Epäsuhta toiminnassa on hulvaton.

Mikä valikoiva sokeus oikein vallitsee, kun ei tunnuta ymmärrettävän Tammikuun 6. päivän valtauksen olleen mainos?? Näytettiin käytännössä miten helppoa on ottaa valta ”takaisin” kansalle. Virkaanastujaisten kuokkavierailla on jo suunnitelmat valmiit.

Politiikka on peliä, eittämättä. Mutta jos huonommin aseistautuneet pelaa sulkapallon säännöillä ja vastapuoli kaupunkisodan, on pistelaskua vaikea seurata.

Voittaja kyllä saadaan selville. Voittaja on elossa, hävinnyt joukkohaudassa.

Se ei ole hauskaa. Edes Tosi-TVssä.

Ihmiskunnan tila ja rahapolitiikan vaikutus Taatan peltoon

Suurin osa ihmiskunnasta on onnetonta. Ehkei varsinaisesti surullisia, mutta vähintään tyytymättömiä. Jostain syystä tämän asiantilan korjaamiseksi yleensä yritetään haalia mahdollisimman monta vihreää paperilappua. Vaikka niitä painetaan jatkuvasti lisää, ei suurimmalle osalle riitä edes tarpeeksi, saatikka muuttamaan surkeuden tilaa.

Se on tietysti perin outo selviämisstrategia. Varsinkin nykyään, kun ei edes saa niitä lappuja, vaan pelkkiä numeroita. Numero edustaa kuviteltua lappujen määrää, laput taas edustavat omistavasi materian määrää. 

Materiaa saa käyttöönsä yleensä tekemällä kuukauden töitä, jonka jälkeen sinulle korvataan luovuttamasi aika, jonka olet ollut poissa omilta pelloiltasi. Paitsi ettei sinulla ole peltoa, koska isoisoisoisoisäsi myi sen. 

Tämä taata vielä omisti pellon, jonka sadosta hän ruokki koko sukunsa ja jäi vielä jäljelle siemenviljat. Eli hän omisti eräänlaisen materian tuottamisen ikiliikkujan, hän piti huolta pellosta, pelto piti huolen koko suvusta. Esi-isälläsi oli kuitenkin haave, hän ei koko ikäänsä aikonut tarpoa hevosenpaskassa isänsä tavoin. Hän myi pellon ja sai siitä niin monta paperilappua, että niillä syötti koko sukunsa. Ja osti vielä kivitalon, hyvien yhteyksien päästä, tietenkin.

Mutta taatalla oli kaksi poikaa. Kun hänet pantiin turvallisesti maan poveen, niin pojat möivät kivitalon, ostivat kaksi mökkiä ja ryyppäsivät vuoden. Mutta sitten oli pakko mennä töihin, eikä rehellisessä työssä ole mitään häpeämistä. 

Suku oli kuitenkin muuttunut samalla maanomistajista palkkatyöläisiksi. Eikä vain pojat, vaan koko suvun oli pakko tehdä töitä ruokansa eteen. Kyllähän silläkin kartutti omaisuutta, mökki kun oli oma. 

Lapsia kuitenkin siunaantui, eikä mökki monistunut. Koska kukin tarvitsi oman mökkinsä, ei lasten auttanut muu kuin myydä lupaus tehdä 20 vuotta töitä ja antaa mökistä korvaukseksi puolet palkastaan. Kun toinen puoli palkasta meni perheen ruokkimiseen, ei materiaa enää kertynytkään. Nyt oli koko viiden sukupolven aikana kasattu omaisuus käytetty, vaikka ryypätty ei kuin vuosi. 

Miten siinä näin kävi, vaikka kaikki olivat tehneet omalta kantiltaan järkeviä ja välttämättömiä liikkeitä. Ja minne se mammona katosi?? Eihän se tietysti mihinkään kadonnut. Se vaan muuttui pääomasta kulutushyödykkeiksi samalla kun velka pääomitettiin. 

Taatan aikana siis pääoma, pelto, tuotti positiivista arvoa, jyviä. Mutta lapsien pääoma, velka, tuottaa jatkuvasti negatiivista arvoa. Koska negatiivista arvoa ei voi nähdä, sille on yhteisellä sopimuksella määritetty yksikkö, ”dollari”. 

Dollari on väännös sanasta ’dale’, Taaleri, joka tulee sanasta ’Joachimstaler’. Tämä tarkoitti Bohemian, nyk Tsekin kaungissa Jáchymov lyötyä hopeakolikkoa. Ja tietysti raha välineenä on luotu edustamaan myös positiivista arvoa. Koska jyväsäkkejä on perkeleellistä kantaa takataskussa ja silti näyttää coolilta.

Siirrytään nykyisyyteen. Tämän vuoden aikana on jo painettu noin 30% kaikista ikinä liikkeelle lasketuista dollareista. Mieti tätä hetken! 

Viimeisen viiden kuukauden aikana on tyhjästä luotu noin ⅓ maailman käytetyimmästä valuutasta. Vuoden 2020 aikana luotiin tyhjästä jo 21%.

Nyt tullaan painamaan vielä  $1,900,000,000,000 lisää. 

Kuinka kauan kestää, että dollari menettää täysin arvonsa? 

En minä tiedä. Mutta USA on nähtävästi päättänyt ottaa selvää.

Ja sitten itse asiaan: mitä tämä kaikki tarkoittaa meille? Railakkaasti asioita yksinkertaistaen, mitä enemmän tiettyä asiaa on olemassa, sitä vähäarvoisempaa se on. Sora on halvempaa kuin timantit. Mutta jos huomattaisiin soran olevan vain likaisia timantteja, eivät timantit olisi minkään arvoisia.

Itse asiassa timantteja on ihan älyttömästi maaperässä, mutta ne ovat keskittyneet tietyille alueille. Arvo on luotu rajoittamalla jo alunperin louhittujen timanttien määrää, markkinoita, leikkausta ja myyntiä. Käytännössä Cecil Rhodesin perustama De Beers on luonut ja ylläpitää koko rakennetta tänäkin päivänä.

Kun nyt on tyhjästä polkaistu järjetön määrä dollareita, paine rankkaan arvonlaskuun on kova. Dollari on koko ihmiskunnan rakenteellinen vaihdon väline. Mitä sen arvonlasku merkitsisi koko kansainväliselle rahajärjestelmälle? En minä tiedä.

Pitäisikö dollari kiiruusti korvata jollain muulla rakenteella? Mielestäni ehdottomasti. 

Koska koko keskuspankkijärjestelmä on keinotekoinen, luotu kuvitteellisen arvonmäärityksen päälle. Joka edelleen perustuu yhteiseen sopimukseen. Yhdysvaltain hallituksen yksipuolisella päätöksellä ei pitäisi olla mahdollista polttaa isoisoisoisäsi peltoa!

Mutta mistä minä humanistina ymmärtäisin mitään näistä asioista. Tämäkin juttu lähti ihan lapasesta. Piti vain kirjoittaa itselle muistilappu: seuraa dollarin/FEDin toimia.

Pitikin taas pää edellä sukeltaa tähän rotankoloon. Meen veistelemään delfiiniä, moikka!🐬✌🏼

Muiston tuoksu

Suoraan aistien kautta eläminen on helpompaa, jollei ole paineitä pitää julkisivua yllä. Fasadi, maski, työminä, ihan sama miten asia nimetään, kyse on aina etääntymisestä aisteista ja maailmasta. Haarniska yllä ei voi kokea muuta kuin kopion kopion kopion elämästä.

On helppoa kokea maailma suoraan, kun on elänyt yli vuoden keskellä metsää, omaehtoisessa karanteenissa. Ei ole tarvetta esittää mitään kenellään. Saan olla oma itseni. Samalla olen myös löytänyt itseni uudestaan. Vuosien aikana rakentunut karsta on vähän kerrassaan karissut polun varteen. Jäänyt avannon reunalle. Vuoltu pois lastu kerrallaan.

Jotain näin syvällistä pohdin istuessani liiterin nurkalla vuolemassa karhunpentua. Oli kesän ensimäinen päivä, ainakin se tuntui siltä. Lämpötila oli noussut yli 15 astetta eilisestä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Tuuli tuoksui lämpimältä, talvi ei ollut enää edes muisto. Otin t-paidankin pois päältä.

Ansku oli lähtenyt käymään sisällä, ja käveli ohitseni. Ehdin tuskin tunnistaa Anskua seurailevan tuoksun aurinkovoiteeksi, kun…

Nostan katseeni. Lahden toisella puolella kohoaa pyramidin muotoinen vuori. Vesi läikähtelee, huomaan välillä pinnalle ilmestyvät harmaat solakat hahmot.

”Ansku, hei, tuu tänne, äkkiä!”

Ansku rakastaa delfiinejä,

minä rakastan Anskua.

Ansku rakastaa minua, koska minä rakastan delfiinejä.

Ja muutenkin.

Oli varsinainen lottovoitto valita tämä hotelli ja saada juuri tämä huone. Parveke on olohuoneen kokoinen, näköala suoraan merelle ja kiviseen rantaan. Saavuimme hotelliin illalla, oli jo pimeää. Kun heräsimme ensimmäiseen aamuun, Ansku avasi oven parvekkeelle ja purskahti itkuun. Kauneus oli pysäyttävää.

Ansku nappaa vedenpitävän videokameran mukaan ja lähtee kohti rantaa. Sinne vie polku parvekkeemme edestä. Vilkutan Anskulle, kun näen hänen kelluskelelevan delfiinien seurassa. Hän vilkuttaa takaisin.

Rakastuimme molemmat päätäpahkaa Kalymnokseen, kun kävimme täällä viime vuonna risteilyllä Kosilta. Tämä on kalliokiipeijöiden mekka. Mikä tarkoittaa yleisen rasvaprosentin olevan 2% luokkaa. Me heilautamme keskiarvoa normaalimpaan päin. Kalliokiipeilijät ovat ihastuttava heimo: sekoitus New Age musiikkia, kehon ja mielenhallintaa ja totaalista adrenaliiniriippuvuutta. Lisätään vielä hippiaate ja surffarirusketus niin kuva on valmis.

Ainoa huono puoli: kaikki vaatteet ovat kokoa S, funktionaalisia ja helvetin kalliita. Ei ainoatakaan piraatti-nikeä tai Addidasta. Mutta tämä ei olekaan meille mikään shoppailuloma. Nautimme ihmisistä, maisemista, merestä, historiasta, ruuasta ja toistemme seurasta.

”Laitoitko aurinkorasvaa?” kysyn tietäen vsstauksen kysymättäkin. Kun muistaa jotain menneisyydestä, tuntuu kuin todella siirtyisin sinne, yksi muistihäiriön ihanista puolista.

Tuoksut ovat minulle suorin yhteys muistoihin.

Olisi ihana päästä vielä kerran Kalymnokselle.

Tänään aurinkovoide riitti.


Telendos, saari Kalymnoksen vieressä

Biohazard ja 5 Ankhia

Kun kävin ottamassa tämän tatskan, tatuoija vaati mua kirjoittamaan vastuuvapauslausekkeen. Se pelkäsi että kuukahdan siihen tuoliin. Ehkä olisin voinutkin kuolla, minulla oli outo virustauti, jonka pelättiin olevan tarttuva sekä ihmisiin että eläimiin. Marsu uhrattiin tieteelle. Ensimmäinen kerta kun kuulen suomalaisen lääkärin määränneen eläimen uhrattavaksi jotta potilas parantuisi.

En parantunut. Mutta Nuppu kuoli. Haudattiin lasten kanssa se kenkälaatikossa takapihalle.

Ja vähän sen jälkeen minäkin kuolin. Ja herätettiin henkiin, tietysti. Sitten kuolin toistamiseen. Kolmannella kerralla kuolema ei enää peloittanut, pystyin keskittymään edes vähän kuolemiseen. Näin kun tyttäreni juoksi kotia kohti, ambulanssi ajoi häntä vastaan. Minä olin tuossa ambulanssissa. Tässä vaiheessa tosiaan kuollut kuin kivi.

Koitin huutaa Oosalle, ettei ole mitään hätää, täällä leijaillaan! Saivat minut jälleen elävien kirjoihin. Neljännestä kerrasta en jostain syystä muista mitään. Mutta viides oli kristallinkirkas. Katselin jalkopäässä kun minua elvytettiin. Näin kolmannen lääkärin, joka huudettiin hätiin. Kuulin mitä lääkärit puhuivat. Kun lopulta pumppu taas yskähti käyntiin, kysyin ympäröivältä henkilökunnalta että minne se tummatukkainen lääkäri katosi? Se, joka lopulta mut herätti. 

Se herätti jo vähän huomiota. Olin nimittäin ollut todistetusti kuolleena koko sen ajan kun kyseinen lääkäri toimi vierelläni. 

Kotiutuspalaverissa Virolaislääkäri totesi lakonisesti, että seuraavaa herätystä ei tule. Se lippu Manalaan on kuulemma jo leimattu ja se on yksisuuntainen reissu.

Kun parin viikon päästä kerroin tatuoijalle, mitä vissi Ankh kuviota minulle merkitsi, HÄNKIN pyysi vastuuvapaus kirjelmää

Ihmeellisiä pahanilmanlintuja.

Nuo tatuoijat.

Hei Vammanen, oo hiljaa kun aikuiset puhuu!

Vaikka olisin ennen muistisairauttani johtanut Wienin Filharmoonikkoja, samalla sijaistaen Nurejevia Pähkinänsärkijässä, viilettäessäni ohi valkotaulun riipustanut Hilbertin, Landaun JA Simonin probleemiin ratkaisut, vain pysähtyen hetkeksi soolon jälkeen moikatakseni Bideniä, Putinia ja Xi’tä ja Khameneita ja Paavia, jotka tulivat paikalle Poseidonin palatsiin Atlantiksessa (jonka löysin männä vuonna) vain allekirjoittaakseen YYA-sopimuksen, julistaen kaikki aseet Pannaan, Bullaan,  Fatwaan ja tosi laittomiksi. Vaikka tuo olisi totta, minua ei uskota jos löytyy yksikin yli 3-vuotias joka haluaa olla eri mieltä kanssani. 

Mystisellä tavalla olen onnistunut löytämään henkilöitä, joiden mielestä muistin mukana on täytynyt mennä harmaa aivoaines ja puoli valtakuntaa. Joiden mielestä sairaus on tehnyt minusta täysin epäluotettavan, epäilyttävän ellei jopa syyllisen jollain vielä toistaiseksi määrittelemättömällä tavalla. Joiden käsityskyky ei yllä tämän varsin tarkkarajaisen puutteen hahmottamiseen, vaan he heittävät rasistisen huolettomasti muistisairaan jonnekin sinne keharin, dillen, narkkarin ja hullun joukkoon. 


Ai mistäkö löysin tällaisen hahmon? No peilistä, perkele!!
Jos emme osaa arvostaa itseämme, miten voimme edes kuvitella että muut löytäisivät kykymme ja taitomme? Niin kauan kun keskitymme murehtimaan kadonneita kykyjämme, jää jäljellä olevat taidot varjoon näivettymään. Jos emme osaa puolustautua edes omia epäilyksiämme vastaan, emme ikinä voi odottaa muiden luottavan meihin.


Ensimmäinen askel tiellä ihmisarvoiseen loppuelämään on oman tautitilamme oikea nimeäminen. Kun kaikkia nimitetään muistisairaiksi joiden MMSE-pisteet jäävät alle 20, on sama kuin kaikkia alle 175 cm pitkiä kutsuttaisiin kääpiöiksi – raja on mielivaltainen, nimitys on epätäsmällinen ja loukkaava. 


Ei tarvitse toki mennä koko rahalla eufemismeihinkään. Esimerkkiä voisi ottaa ihmisistä, joita ennen nimitettiin autisteiksi. He ovat tuoneet käyttöön paljon parempia kuvauksia itsestään ja piirteistään (ks. https://geekclubbooks.com/autism-glossary/). He ovat tuoneet kieleen käsitteitä, kuten ”neurodiverse”, ”stimming”, ”ableism” ja ”masking”. He myös näkyvät mediassa The Timesistä TikTokiin käyttämässä itsestään oikeita termejä!


Minulla ei ole vielä ehdottaa parempia sanoja kuvailemaan itseäni. Olen kuitenkin varma, ettei se kohdistu siihen ainoaan asiaan joka minulta puuttuu. Paljon sitä ennen olen  rohkea, seikkailuhaluinen, utelias ja kekseliäs. Kaikkea tätä täytyy olla selvitäkseen päivän läpi ilman muistia.

Eye for an Eye: or Cheek to Cheek?

One of the most misunderstood Christian doctrines is that of ”turning the other cheek”. It is often taken as a sign of weakness, ridiculed by institutional bullies and other low-brow individuals.

However, proponents of other philosophies and religions are saying the same thing, but from a very different angle. Let’s see how Lao Tsu, Buddha, Nietzche and finally Jesus make this point.

The master can keep giving

because there is no end to her wealth.

She acts without expectation,

succeeds without taking credit,

and doesn’t think she is better

than anyone else.

LAO TSU

He insulted me, he struck me,

he cheated me, he robbed me’:

those caught in resentful thoughts

never find peace.

‘He insulted me, he struck me,

he cheated me, he robbed me’:

those who give up resentful thoughts

surely find peace.

BUDDHA


As the power and self-confidence of a community increase, the penal law always becomes more moderate….how much injury [a person] can endure without suffering from it becomes the actual measure of his wealth. It is not unthinkable that a society might attain such a consciousness of power that it could allow itself the noblest luxury possible to it — letting those who harm it go unpunished. ‘What are my parasites to me?’ it might say. ‘May they live and prosper; I am strong enough for that!’

NIETZCHE


You have heard that it was said,

‘An eye for an eye and a tooth for a tooth.’

But I say to you,

Do not resist the one who is evil.

But if anyone slaps you on the right cheek,

turn to him the other also.

And if anyone would sue you

and take your tunic,

let him have your cloak as well.

And if anyone forces you to go one mile,

go with him two miles.

Give to the one who begs from you,

and do not refuse the one

who would borrow from you.

YESHUA


My interpretation of the storyWho lives rent-free in your head?

The route to personal power and confidence lies in your choice to be powerful enough to live your life as yours, and not as a reaction of what has been done to you.

Sota WhatsAppia vastaan!

Juttelin mutsin kanssa eilen WhatsAppista. Äiti esitti vastakysymyksen, jonka merkityksen tajusin vasta myöhemmin.
”Kukaan ystäväni ei ole tästä puhunut, onkohan se ihan noin vakavaa?”

Tajusin illalla, ettei mutsilla ole varmastikaan kovin tarkkaa tietoa siitä mitä olen työkseni viimeiset 30v tehnyt. Ei hänellä ole tosiaan velvollisuutta uskoa mitä  poikansa sanoo. Mutta äänessä olikin maailman suurimman puolijohdevalmistajan, Qualcommin, entinen strategiajohtaja. Viimeisessä työssäni oli vastuullani luoda ja toteuttaa suunnitelma vuosille 2010-2020. Tätä suunnitelmaa sitten (toivottavasti…) toteutti yli 70 000 henkiloä ympäri maailmaa.

Puolijohjevalmisteet on vähän kun pieniä tietokoneita, niistä rakennetaan kaikki vähänkään tekniset laitteet kahvinkeittimistä supertietokoneisiin (karmaisevan epätarkka vertaus, mutta riittävän tosi tähän esitykseen). Tietysti myös tabletit, kännykät tietokoneet jne. sisältävät puolijohteita, mikropiirejä.

Ennen Qualcommia on töissä Nokialla, jossa vastuuni oli samantyyppinen: 3-5 vuoden globaali strategia Multimedian (ns. älypuhelimet) puolella.  Nokiaa ennen olin plannerina yhdessä länsimaiden arvostetuimmasta mainostoimistoketjuista PHS/TBWA:lla, tehtävänä mainosviestinnän strategia. Vielä yksi asiaan liittyvä duuni; olin kehittämässä ja projektivastuussa firmoissa nimelta 24/7 ja Doubleclick, jotka loivat mainonnan hallinta- ja tehonmittausjärjestelmät digitaaliseen viestintään, joita noudatetaan tänäkin päivänä.

En luottele näitä ylpistelläkseni. Halusin kertoa osaamiseni ja kokemukseni, jotta kuuntelisitte ja luottaisitte etten yritä sumuttaa teitä. En esitä seuraavassa omina mielipiteinäni, vaan faktoja, jotka perustuvat yli 25 vuoden kokemukseen maailman johtavissa organisaatioissa, sekä jatkuvaan yhteistyöhön arvostettujen yliopistojen kanssa.

Keskustelu mutsin kanssa oli simppeli: kannattaisiko lopettaa WhatsApp ja siirtyä Signal-ohjelmiston käyttöön.
Vastaus on kyllä. Ehdoton kyllä.

WhatsApp tulisi poistaa ja tili lopettaa ennen 8.2.2021 (MUISTAKAA tilin lopetus, applikaation poistaminen ei auta yhtään)

WhatsApp on osa Facebook-rypästä, kuten myös Instagram. Kun FB aikanaan osti nämä firmat, se sallittiin sillä ehdolla, että yritykset pysyvät täysin erillisinä. Niin ei tietenkään käynyt. FB on nyt oikeudessa sekä USAssa että Euroopassa määrävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Eli  monopolistisesta toiminnasta. Siitä huolimatta FB aikoo yhdistää kaikkien kolmen yrityksen datavirrat, tekee niistä myytäviä paketteja, ja tietysti käyttää dataa oman toimintanasa ohjaamiseen.

FB:llä IGlla ja WAlla on tällä hetkellä kullakin tuhansia ”datapisteitä” jokaisesta käyttäjästä. Facebookilla oli yli 5 000 viime vuonna, nyt jo varmasti enemmän.  On mahdoton edes kuvitella miten kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä muodustuu, kun kaikki datavirrat yhdistetään dynaamiseksi työkaluksi. Varmaa on se, että järjestelmä tulee tietämään ja muistamaan sinusta enemmän kuin sinä itse, vaimosi, isäsi ja lapsesi yhteensä. Se osaa ennustaa toimintaasi paremmin kuin sinä. Se muistaa mieltymyksesi, ennakoi tarpeesi.
Jenkeissä FTC vaatii WhatsAppin ja Instagramin myymistä, irti Facebookista. Sama oikeujuttu on loppusuoralla Euroopassa. Siksi FB:lla on nyt kiire kuoria kaikki mahdollinen data noista firmoista.

Ei minulla ole mitään salattavaa!” , ”Hienoa jos kohdentavat mainoksia paremmin, ei tarvitse katsoa niin paljon tyhmiiä mainoksia jotka ei kiinnosta!” ja  ”Jos joku jenkki haluaa tietää millaisesta juustosta pidän, siitä vaan!”.

Eiks vaan! No juu, ei vaan!

Syy tällaiseen ajatteluun on pitkällä koulutuksella, jossa meitä kuluttajia on opetettu  ajattelemaan kuten markkinat haluavat.

Pari ikävää tosiseikkaa:

– Sinusta pitää tietää mahdollisimman paljon, jotta osataan ennustaa millaisilla toimilla sinut saadaan ajattelemaan ja toimimaan ”oikein”. Millä keinoin sinun mielipiteesi ja periaatteesi saa muutettua. Miten sinut saadaan toimimaan vastoin omia arvojasi. Tämä on mainonnan ja viestinän tavoite.  TÄMÄ ON SEN AINOA TAVOITE!

-Mainos ei koskaan auta sinua, se edistää MAINOSTAJAN tarpeita. Oletko kuvitellut firmojen uhraavan 20-60% voitostaan asiakkaan palveluun mainolla?? OLETKO TYHMÄ! Älä välitä, minäkin olin…

– Tavoitteellista massamainontaa ei paljon enää ole.  Nykyään lähes kaikki on kohdennettua jollain tarkkuudella. Bill Clintonin kampanja oli ensimmäin superlaaja kohdennettu kampanja. Trumpilla se oli ehdottomasti kriittisin tekijä vuonna 2016.

– On helppo tapa tunnistaa missä roolissa olet. Jos joudut maksamaan erikseen palvelusta, olet asiakas. Jos saat jotain ilmaiseksi SINÄ OLET TUOTE! Sinua hyväksikäytetään, myydään ja ostetaan. Kuinka paljon maksat Facebookin käytöstä? Entä  Instagrammin , WhatsAppin? On muutamia poikkeuksia: Voittoa Tavoittelemattomat Yritykset (non-profit) ja valtio/kunta- sektori. Näissäkin on harmaita alueita, kuten Kirkot (vaikea perustella niiden non-profit statusta) ym.

– Kun luovutat oikeuden ykstyisyyteen, annat samalla vapaan tahtosi ja päätäntävaltasi pois. Allekirjoitat luvan, jolla sinua saadaan tutkia kunnes löydetään tapa jolla muutat käyttäytymistäsi vasten tahtoasi.

Hei , eikö tämä ole vähä…salaliittohuuhaata?Voi kuin olisikin!!

– Koska meidän muistimme on niin huonot (heh) käytän lähihistorian esimerkkejä.

Venäjä on käyttänyt kybersodankäynnin (jossa kohdemaan väestöön vaikuttaminen on yksi sen aseista) välineiltä menestyksekkäästi ja tutkitusti ensin Ukrainassa, sitten Brexit-äänestyksessä. Molemmissa se onnistui.

Noin kuukauden aikana ennen Brexit-äänestystä Venäjä pumppasi yli £900 miljoona kohdennettuun viestintään eri välikäsien kautta. Käänsi brittien mielipiteet hetkeksi ja voitto tuli. Loppuraporttia tästä on peitelty vuosikausia.

Trumpin  2016 voitosta tiedetään paljon, mutta vähemmälle julkisuudelle jäi Brad Parscalen rooli. Nuori jannu hoiti digitaalisen viestinnän. Voiton jälkeen Trump ja kumppanit toistuvasti sanoivat Parscalen lähes yksin tuoneen voiton kotiin.

Kaverilla ei ollut mitään osaamista tai verkostoja politiikasta, silti hänet valittiin Trumpin vaalipäälliköksi vuoden 2020 kampanjaan. Tunnetusti täysin avoimella shekillä. ”ei kiinnosta paljonko käytät, voita!”

No ei voinut tehdä mahdottomuuksia, teki vaan ihmeen. Vieläkin Trumpia kannattaa 84% republikaaneista. Vaikka ukko on tappanut 340 000 kansalaista (ja nousee). Ajanut maan talouden turpeeseen, viralta pantu, poissaolevana tuomittu, 6 konkurssia tehnyt, 24 000 kertaa julkisesti valehdellut. Pettänyt kaikkia vaimojaan, Natsi, rasisti, misogynisti, sotakarkuri, veropetollinen, tuomittu kavaltaja (ja niin paljon muuta, jotka yksin olisivat jäävännyt kenet tahansa edes pyrkimään presidentiksi. Tai edes rankkuriksi.)

Silti sai yli 65 miljoonaa ääntä.

Okei, pitkä johdanto tähän Signal.asiaan, vaikea pitää ajatuksia kasassa vissiin.
Anteeksi. Ehkä tässä tuli kuitenkin  jotain uutta ymmärrystä, jos jaksoitte lukea.

Vielä sananen  Signalista:

• Se on päästä päähän salattu. Sitä ei voi salakuunnella edes Israelilaiset.

• Tutkitusti turvallisin hakkereilta

•Sen omistaa voittoa tuottamaton Signal-säätiö.

• Signal on ”avoimen koodin” ohjelmisto, sanoin kuin Linux. Kuka tahansa voi käydä läpi koodin, varmistaa ettei siellä ole takaportteja ym. Se myös takaa jatkuvan kehityksen, ajantasaisuuden ja yhteensopivuuden tuleviin tekniikoihin

• Signal on suorituskyvyltään parempi kuin WhatsApp, Ei ihme, koska ytimen koodasi sama mies kun loi WhatssAppin vuonna 2009.

Kun näki miten WhatAppia väärinkäytetään, päätti sen luojat kehittää paremman palvelun, etteivät ihmiset joudu väärinkäytöksen uhreiksi. Tekivät sen kaikille ilmaiseksi ja mahdottomaksi käyttää väärin.


Vaihtakaa Signaliin!

Muistatko sen Joulun?


Stressaako? Onko noussut jo vitutus? Kyräilläänkö, onko mykkäkoulu välitunnilla vai  peräti ensimmäinen kunnon riita jo käyty?

Muistivauriosta on joissain elämän käänteissä suorastaan iloa. En millään muista minkälaisesta perinteestä pitikään kynsin ja hampain pitää kiinni. Enkä varsinkaan jaksa nostaa myrskyä jos juuri se kinkkusinappi jäi ostamatta. Älkää ymmärtäkö kuitenkaan väärin, suorastaan rakastan perinteitä ja rituaaleja. En vain jaksa vaatia että juuri minun perinnettä pitää noudattaa.

Ehkei kyse ole pelkästään muistista, voi olla että vuodet on vihdoin viilanneet pahimpia särmiä pois, mene ja tiedä. Asiaan varmasti vaikuttaa myös lasten kasvaminen aikuiseksi. Koronan pakotteistakaan ei ole haittaa. Kukaan ei ole mankumassa trippiä piruntorjuntabunkkeriin soraäänistä Hoosiannaa virittelemään. Tänä Jouluna Pukki on karanteenissa Korvatunturilla, Tapanintanssit on omassa tuvassa ja kinkku on hunnuton.

Mutta Joulumieli on silti korkealla. Jotenkin Joulun tuoksut ja tematiikka aina tuo rauhan ja hyvän tahdon vibat. Uusia tekemisen ja yhdessäolon muotoja on hauska suunnitella! Mukavaa tehdä postiin mahtuvia lahjoja omin pikku kätösin. Aikaa on, kun pikkujoulut peruutettiin.

Ulkona sataa hiljalleen lunta. Glögi tuoksuu mukissa ja saunakin pestiin jo toissapäivänä. Ketään ei köytetty hellaan, kun kahdestaan ei viitsi tehdä kaikkia laatikoita, sillejä, salaatteja ja karjalanpaistia. Kaikki tuntuu jotenkin ihanan…kevyeltä!

Oikein Rauhaisaa Joulua! Ajattelen lämmöllä teitä kaikkia. Turha odottaa lahjoja!

”Minkä taakseen jättää sen edestään löytää”

Suomen kielessä on paljon hyviä sananlaskuja mutta englanninkieliset sananlaskut ovat luonnollisesti levinneet kaikkein laajimmin. Englantilaisia sananlaskuja on myös vääristelty eniten. Kun asiaa alkaa todella tarkastelemaan, voisi melkein epäillä että kyse on ollut tarkoitushakuisesta arvojen ja asenteiden muokkauksesta. Nähtävissä on jopa selkeä suunta.

Katsotaanpa muutamia esimerkkejä:
Vanha sananlasku kertoo uteliaan kissan koleasta kohtalosta.  Mutta mistähän oli kyse alkuperäisessä sananlaskussa?

Curiosity killed the cat, But satisfaction brought it back”.

Perinteisessä muodossa sananlasku pysähtyy kohtaan, jossa todetaan uteliaisuuden olevan pahasta. Mutta alkuperäinen lause kertoo täysin päinvastaista; uteliaisuuden tyydyttäminen voi jopa palauttaa katin kalman kourasta.

Toinen eläinkunnan faabeli kertoo linnusta ja madosta. Siinä aikainen lintu madon nappaa. Kun jälleen tarkastellaan alkuperäiskielen alkuperäistä versiota, asia kääntyy päälaelleen. Siinä madon kohtalo on pääosassa eli ”Early bird catches the worm,  but the early worm gets eaten”

”Aikainen lintu madon nappaa,  mutta aikainen mato tulee syötyksi”.

Kummallista.

Mutta otetaan vielä kolmas, niin kuva paljastuu kokonaisuudessaan.

”Great minds think alike, but fools seldom differ”. Lyhennetyssä muodossa rauhoitellaan sopulilauman jäsentä uskotellen hänen olevan suorastaan nero!

Kun katsellaan tämän hetken asenneilmapiiriä sananlaskujen valossa, muodostuu kuva yhteiskunnasta, jossa ei kannata olla edelläkävijä, ei kannata olla utelias eikä missään tapauksessa sovi ajatella muulla tavoin kuin toiset. Eli ihmisiä ohjataan kuuliaiseen orjamentaliteettiin. Poissa ovat uljaat tutkimusretkeilijät ja vuorten valloittajat. Tilalle on saatu vakuutusmatematiikkaa loistavasti ymmärtävä nyhverö.

Tämän salakavalan juonen takana on todennäisesti Deep Staten satanististen pedofiilien alajaosto, joka valmistelee ihmiskuntaa ensi tammikuussa tapahtuvaan Alienien maahanlaskuoperaatioon. 

Ihmiskunnan ajattelevat ja taistelevat uroot on eristetty toisistaan Covid-karanteeniin, jotta tehokasta vastarintaa ei saada muodostettua.

MEIDÄN ON PAKKO TAISTELLA MASKEJA VASTAAN!! EI ALISTUTA PLANDEMIKKIIN!! jOS RAKASTAT ET ROKOTA!! GIVE ME LIBERTY OR GIVE ME DEATH!!

No niin, kuulostiko tämä uskottavalta? Oletko valmis taisteluun? Todellisuudessa tässä tarinassa halusin osoittaa miten helppoa on luoda tyhjästä varsin uskottava salaliitto tyyliä QAnon.

Todellisuudessa vain yksi sananlaskuista, ”Curiosity killed the cat”, on ajansaatossa pätkäisty lyhyemmäksi.  Aikaisen madon syöminen taasen syntyi meemiksi vasta 2010-luvulla. Ja Great minds -rallatus on alunperinkin ollut humoristinen sanonta, ei elämän ohjenuora. Mutta sopivasti yhdisteltynä siitä saadaan pseudolooginen kokonaisuus todellisesta uhkakuvasta.

Ja tämä on todellinen eksistentiaalinen uhka. Tällä hetkellä Ihmiskunta saa kuituoptiikan täydeltä todelta vaikuttavia väitteitä ja uutisia. Valitettavasti aivot ei pysy mukana vauhdissa. Ei tunnu olevan aikaa miettiä ja kyseenalaistaa. 

Ai niin mikä viisaus piilee sanonnassa ”Minkä taakseen jättää sen edestään löytää?”? No sehän on tietysti vyö!!

Näihin Doomsday-tunnelmiin päätän lähetyksen. Rakas ystävä! Muista tarkistaa alkuperäiset lähdeviitteet, Jos uutinen kuulostaa oudolta, mieti mikä taho hyötyy. Follow the money. Muista, että päätelmäketju on yhtä vakuuttava kuin sen heikoin lenkki. Muista, ettet pysty erottamaan todellista videokuvaa synteettisestä. Valokuvasta puhumattakaan. Pyri aina tarkastamaan kansainväliset tärkeät uutiset myös paikallislähteistä, vaikka niilläkin on omat syynsä valehdella.

Mutta ettei maailma tunnu liian mustalta, kannattaa muistaa Amerikkalaisen näyttelijän, Ronald Reaganin seniili lausahdus Neuvostoliitosta:

”Trust, but verify”

PS. Jos kuitenkin tammikuussa näyttää siltä, että vihainen lauma Alieneita Tralfamadorista väijyy kuun takana, muistakaa tämä: CIA:lla on teknologia (koodinimi Blue Beam) jolla voidaan luoda uskottavia hologrammeja taivaalle. Samainen taho on ehdottanut (väitetysti) ns. False Flag -operaatiota, jossa alien-uhkalla perustellaan rankkoja poikkeustoimia, asevarustelun kiihdyttämistä jne. ”USA will rule in all domains, including Space” kuten oranssi juustonaksu sanoi…

Mindfulness ei tarkoita mietiskelyä eikä Mietiskely ole mietiskelyä

Olen meditoinut, eli paremmalla suomenkielellä sanottuna mietiskellyt yli 40 vuotta. Viime vuonna aloin viimein saada vähän ymmärrystä tähän hommaan. Annas kun kerron!


Mindfulness on ollut kovasti muodissa jo muutaman vuoden. Aluksi olin asiasta tosi innoissani. Vihdoinkin kaverit ymmärtää miksi istuskelen hissukseen vuodesta toiseen (toi meni jotenkin väärin, tai en siis istu vuosia, en ole tiibettilainen munkki, edes edellisestä elämästä)! Nyt ei rakas äitini ehkä pidä mua enää vinksahtaneena! Voi ihmispolon lapsellisuutta ja hyväuskoisuutta!


Joo, moni luki MeNaisista, miten TosiTV-tutut löysivät Merkityksen elämäänsä jollain HotYogaTelttaretkiretriitillä. Joku ehkä jopa kävi viikolopun kurssin Valamossa. Eikä valaistunut. Jotkut saattoivat jatkaa hetken aikaa. Ensin innokkaina raivasivat iltaansa tunnin vain itsellensä, sytyttivät kynttilän, ehkä suitsukkeen (Siitä tuli kyllä sanomista…). Sitten perjantaina ei ehtinytkään, kun telkkarista tuli se leffa. Ja eihän viikonloppuna tarvitse meditoida, kun on ihan rento jo muutenkin. Siis niinku viikonloppu, tajuutko? Jossain vaiheessa joogamatto siirtyi makkarin nurkasta autotalliin, suitsukkeet joku ilmeisesti heitti pois ja muutenkin unohtui pitikö sisään hegittää suun kautta, ulos nenän vai toisinpäin.


Olen vilpittömän iloinen, että monet uskaltautuivat kokeilemaan. Ja on mukava, että sinällään idioottimainen sana mindfulness vakiintui kieleen. On edes käsite jolla voidaan ymmärtää (väärin) mitä Mietiskely on. Nyt pitää enää tarkentaa mitä se oikeasti on. Iso askel on otettu, heavy lifting on tehty! 


Mindfulnessin Heavy Lifting – Retriitti! BonusExtra tunnilla handlaa Twiittaaminen KUIN TRUMP!”OnLine-Retriitin vetää NLP-Couch/Agronomi P. Rimilä


No niin, nyt kun olen pilkannut kaikkia, olette tietenkin valmiita kuulemaan TOTUUDEN!? Ei minulla tietenkään ole mitään totuutta. Olen tavallinen kuolevainen niinkuin sinäkin. Ainoa ero meissä ehkä on se, että olen epäonnistunut useammin kuin monet. Monilla tavoilla ja monista syistä. Voin kertoa mitä ei kannata yrittää. Ja mikä polku ainakin johtaa metsään eikä sieltä ulos.

  1. ” Tämä olisi pitänyt aloittaa 2v/10v/20v vuotta sitten!” Kiinalainen sananlasku kertoo, että paras päivä istuttaa puu on 20 vuotta sitten. Toiseksi paras päivä on tänään. Meditaatio on armollinen laji. B-junnu mietiskelijöistä ei tule ammattilaisia isona. Koskaan ei ole liian myöhä aloittaa.
  2. ”Anna ajatusten tulla mieleesi, sitten ne lipuvat pilven lailla pois” Eivät muuten perkele lipu! Ajatusten…ajattelu ei auta yhtään. Lipuilu alkaa vasta kun kykenet tiedostamaan ja todella ymmärtämään sielusi perustuksia nakertavat mätäpaiseet. Niiden puhkaisu vaatii aikaa, rehellisyyttä ja armoa. Salamankirkkaasti valaistuneista lauletaan legendoja. Meistä kummastakaan ei.
  3. ”Meditoin sitten kun on vähän parempi olo/lomalla/kun projekti on valmis”. Tuskin. Katso kohta 1. Meditointi auttaa aina! Vaikket tekisi oikeasti muuta kuin pitäisit suusi ja silmäsi kiinni 20 minuuttia!
  4. ”Mun täytyy vielä kokeilla tota Luolasukellus-meditaatiota, se oikeesti kuulostaa mun jutulta!” Väärin! Tekniikoissa 90% on yhteistä eikä sillä 10% ole mitään merkitystä. Asia on vähän samainen kuin terapioissa; tyylisuunnalla ei ole kauheasti väliä. Tulosta saadaan kun joku kuulee asiakkaan murheita ja hän itse on motivoitunut niitä setvimään.
  5. ”Kokeilen tätä meditaatiojuttua pari päivää/viikkoa/kuukautta, jatkan jos näkyy tuloksia!” Etkä jatka. Kun aloitat meditaation, ainoa tavoite minkä voit ja saat asettaa on seuraava: ”Tänään meditoin”. Ota sama tavoite huomenna. Ja jos kaikki menee hyvin, pystyt täyttämään tavoitteesi! Se on joka päivä haastavaa ja saat olla ylpeä saavutuksesta. Ajattele; Voit tuntea onnistumisen riemua usein! Varmasti tiedät miten harvinaista herkkua se on.

Meditaatio on vähän kuin mailiboxin hoitoa. Kun ensimmäisen kerran kurkkaat lapsena avaamaasi meiliosoitteeseen, sinne on kertynyt 54 873 lukematonta mailia. Siinä vierähtää eräskin hetki, ennen kuin pääset käsiksi kurantteihin asioihin. Ja jonain kauniina päivänä huomaat, että lukemattomien meilien määrä = 0. Silloin alkaa ajatukset ehkä lipumaan. Ehkä.


Ehkä huomaamatta olet pikkuhiljaa myös muuttunut. maltillisemmaksi. Kiltemmäksi ja ymmärtäväisemmäksi läheisiäsi kohtaan. Tai jotain muuta. Juuri tämä on suurin syy, miksi tavoitteiden asettaminen meditaatiossa on pöljää. Et kykene ennustamaan muutoksia mitä sinussa tapahtuu meditoinnin johdosta. Eikä meditointi ole koko maailma, sinun täytyy elää myös! Sekin vie sinua johonkin suuuntaan. Et voi asettaa tavoitetta, koska et voi tietää luontaista kasvupolkuasi. (Ks TYRI aiemmasta kirjoituksestani)


Jätin lopuksi oliivin Martiinilasiin. Nimittäin: näin vielä yli 40 vuoden meditaation jälkeenkin joudun, tai saan joka päivä päättää asettaa yhdeksi tavoitteeksi meditoida tänään. Ja joka päivä siitä on hyötyä ja iloa! 


Tämmöisiä tänään mietiskelin 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: